Галерии


ARTINO ГАЛЕРИЯ

Художествена галерия
карта  | галерия

През 2007 година в Shopping Center Lozenets отваря врати галерия ARTINO на художничката Иоанна Дановска, родена в България и работеща в Германия.

Тя твори в стил експресивен нов реализъм, живопис – маслени бои на платно, а от скоро в програмата й влизат скулптори и цветни акварели на хартия.  

Иоанна Дановска е завършла Художествената гимназия и Художествената Академия в София , а след това и Художествената Академия в Дюселдорф при проф.  A. R. Penck.  

Творбите на Иоанна Дановска са  в много широк спектър. Всяко нейно произведение е уникално, неповторимо  и единствено. Темите са морска, женска, натюрморти и пейзажи.  Както по-декоративни картини се предлага серия със сладки жабки нарисувани с маслени бои на различни платове. 

Цените на картините са идентични с тези, които художничката предлага в Германия. Ако искате да направите един наистина скъп и специален подарък на любим ваш човек, това е идеалното средство !! Защото хубавата картина остава и радва притежателя си завинаги.   

В ARTINO галерията в Shopping Center Lozenets , при  художничката Иоанна Дановска ще може да съчетаете своята ваканция с креативност,  вземайки  урок по рисуване. Уроци по Акварел и Акрил могат да получат, както деца, така и възрастни. За повече информация позвънете на тел. 0885315920 или попитайте в галерията.

 От тази година в ARTINO галерия, постоянна изложба на скулптори от метал, ще има и художникът Евгени Йонов, а младия фотограф Кирил Пейчев ще представи изложба със свой фотографии.

 Скулпторът Евгени Йонов е завършил Художествената Академия в София и  създава металните фигури, събирайки отпадъци от метал и преобразявайки ги в птици, войници, риби..

 Младия фотограф Кирил Пейчев, завършва образованието си в Нов Български Университет  специалност “Фотография”.