Репортажи & Art


Tea House беше домакин на Bossa Nova Акустични Вечери на живо

Музика, любов и чаша вино... Tea House
карта

 
"  Двама музиканти се събират за да докоснат най-деликатното пространсво между тишина и звук с акустична китара и нежен вокал, с автентични текстове на португалски език.  "
                                               

Първата сесия от поредицата Jazz Live Performance Summer 2012 се проведе на 9 и 10 юли в кафене "Tea House" в Shopping Център Лозенец

Павел Терзийски и Михаил Вл. Йосифов представят едни от най-обичаните композиции на бразилския музикален жанр - боса нова. Създаден в Бразилия в края на петдесетте години от Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes и Joao Gilberto той произлиза от самбата и джаза. Слънцето, светлите цветове, щастието и романтиката на летния плаж, провокират момчетата да грабнат китарите и да се гмурнат в това акустично пътешествие на сетивата и душата! Всичко започва преди две лета, когато Павел учи някои от любимите си песни на Antonio Carlos Jobim и Luiz Bonfa на португалски език, почивайки край морето. По-късно басистът Георги Дончев, с който момчетата са работили в различни проекти, ги събира за първи път и заедно с тромпетиста Росен Захариев - Роко свирят тази магична музика из клубовете на София.

Павел Терзийски (вокал) участва в многобройни импровизаторски проекти в различни стилови посоки. Заедно с триото “Tripple A” той работи със световния beat-box шампион Skiller и
Арабел Караян. Успоредно с усъвършенстването на импровизаторските си качаства Павел следва класическо пеене.

Михаил Вл. Йосифов (китара) свири в “Nasekomix”, а заедно с вокалистката на групата Андрония Попова - Рони е част от проекта “Sentimental Swingers”, където свири на китара редом със секстета на тромпетиста Мишо Йосифов. Двамата музиканти се събират за да докоснат най-деликатното пространсво между тишина и звук с акустична китара и нежен вокал, с автентични текстове на португалски език.