Репортажи & Art


Интервю с Вили, барман на Vanilla Bay

Всяка професия си има плюсове и минуси, но в тази... май няма минуси.
карта  | галерия

 

Барман в бар на плажа, каква професия само! Ето интервю с Вили Красимирова, барман в биич бар Vanilla Bay. Един от страхотните биич баровете на Лозенец, който първи открива сезона. Място за плажни партита и релакс, чак до ежегодния closing season event в късния Септември. 

 

Как се казваш:
Вили

Как така стана барман:
Между другото... първо бях счетоводителка. В интерес на истината ми се стори много скучно... и така на майтап, в бара на един приятел... една вечер... на един рожден ден, той ми каза - "Влез, да ми помогнеш зад бара" и на мен ми хареса. Почуствах се много уютно. Така на майтап, на майтап - всяка събота и неделя... и почнах всеки ден, и така вече десет години съм зад бара.

Ти си барман на биич бар. Каква е разликата между обикновения бар и биич бара:
О, разликата е огромна! В биич бара е несравнимо... гледката, хората са със съвсем друга нагласа, със съвсем друго настроение. Усмихнати, разсъблечени... всичко е... всичко е просто жестоко!

Работа мечта?
Да, общо взето е така. Как да го опишеш това... работата в Лозенец, на плажа... не знам, аз се влюбих в това място. Въпреки, че сега вече се комерсиализира и особено Август, не го харесвам изобщо.

Кое е най хубавото нещо на това което правиш:
Работата с клиенти, контакта с хора. По съвсем друг начин е тук. В смисъл... съвсем непознати хора, ти се отдава възможност да се докоснеш до тях, да ги опознаеш, да по общуваш, да ти дадат нещо, а пък някои ти и взимат, защото има и някои "тегави" клиенти... 

Кое е най-лошото на това което правиш:
Това е най-лошото, пак идва от хората... Но няма лошо. За лошо даже не се сещам... единствено това, че някои хора са "тегави" и предават тази енергия и на теб. Това е единственото... и то много рядко се случва, защото повечето са в настроение. Особено на биич бара, това е хубавото... вятъра в косите, гледката и всичко хубаво, което идва от морето.

Разкажи някоя бар история:
Постоянно има някакви истории, постоянно има весели истории... например случвало ми се е, само че не тук на биич бара, в друго заведение... влиза господин - "да изпие едно кафе" казва... но пък такава атмосфера има във бара и толкова готино му става, че той се запива и в един момент забравя от къде е влязъл, а там има едни такива стръмни стълби. Той забрави как е попаднал в това място и не можеше да излезе... ей такива истории, постоянно. Забавно е много. Хората като си пийнат и се забавляват.

А имаш ли някоя тъжна история:
Ами не... пък и тъжните истории се забравят бързо.

Коя е твоята любима напитка или коктейл:
Аз, което обичам да пия най много, хммм... целият Лозенец знае, че съм зависима от After Shock. Черният AfterShok е моят шот!

Защо хората е хубаво да дойдат в биич бара:
Защото самото място, морето... енергията която идва от морето, небето, краката в пясъка, вятъра в косите, хубавата музика, разсъблечени приятни хора дошли да се забавляват... всичко това няма как да не те отпусне, да не те разтовари и да не се почувстваш презареден... ето заради това според мен. Аз така се чувствам, цяло лято съм тук, после цяла зима все ми едно какво ще ми се случи, общо взето :)

Сега е средата на Септември. Как минава лятото зад бара:
В разгара на лятото нямаш време... нищо нямаш време да разбереш какво се случва даже... денят минава ей така - фъшш! Прибираш се, спиш. На другия ден пак. Тук е навалица. Най-хубаво е началото и края. Аз така на много мои приятели им поствам снимки... морето им показвам. Август не можеш да видиш такова море, за части от секундата не можеш да го видиш... и тука хората ти скачат по главата, шумна музика, пийнали хора... то е готино, нали, хората се чувстват ОК, ама не е за релакс... не е същото. Пак е готино, но ей сега е... Особено за нас, които сме сезонно, които работим тук... аз съм от 4 Mай, а имам чувството, че съм дошла вчера... времето просто тази година отлетя... лятото, ей така фиууу...с двеста! Ама то като е хубаво винаги минава бързо... за съжаление.

Виждаш ли се като барман завинаги или имаш други планове:
Много ми се иска да съм барман завинаги, само че няма как да стане, защото с годините... не знам, най-вероятно ще трябва да сменям попрището. Но не ми се иска, точно това нещо, което ми дава барманството, мисля че ще ми липсва много и няма да го намеря в нито една друга професия... ама пък, знаеш ли може нещо да ме осени и... всъщност всяка професия си има плюсове и минуси, но в тази... май няма минуси.

Ако ти беше коктейл, кой щеше да бъдеш:
Блъди Мери... Блъди фъкинг Мери, както казва един приятел.

 

Вижте още:

Vanilla Bay - Beach Bar @ Централен плаж, Лозенец