Културен Афиш


LOZENETS JAZZ TIME 2012

2-ри август 2012
карта  | галерия

В разгара на лятото в с. Лозенец  се проведе първото издание на международния фестивал LOZENETS JAZZ TIME. Това е уникален и новаторски проект, иницииран от кмета на с.Лозенец, зад който прозират личните умения и спонсорските усилия на редица меломани и ентусиасти, постарали се да докажат, че джаза не е елитарна музика за група посветени, а удоволствено възприемане на една нова действителност, която съчетава в себе си магията на звука с вълшебното излъчване на сцената под открито небе. На тази сцена своята виртуозност и талант ще демонстрират гастролиращите в различни географски пространства и пребиваващи в измеренията на духа:

Програма:

  •  19:00 - Диана Младенова – вокал, Николай Карагеоргиев (България/Швейцария) - китара
  •  20:30 – Петър Момчев – саксофон; Александър Леков – бас; Димитър Димитров – барабани;
  •  22:00 – Лиа Клайн (САЩ) – вокал; Димитър Бодуров (България/Холандия) – пиано; Михаил  Йосифов – тромпет; Димитър Карамфилов – бас; Димитър Димитров – барабани
  •  24:00 – Прожекция на филма „Без граници” представящ български класически и джаз музиканти, които живеят и работят в Европа и САЩ. 

Leah Kline  Лиа Клайн 


Димитър Бодуров Димитър Бодуров

Повече за изпълнителите(pdf).       

В кръстопътния център на Лозенец  се осъществи срещата на представители на американската и европейската музикална сцена, така, както на морския бряг се засрещат белите скали и подканящия вик на гларусите.

На 2 август в Лозенец основния лайтмотив бе: „Нека бъде музиката!“. След края на джаз-сешъните удоволствената вечер  намери логичното си продължение в представянето на документалния филм „Без граници“, представящ плеадата от талантливи български класически и джаз музиканти, които живеят в Европа и Америка. „Без граници“ е доказателство за непознаващата прегради сила на музиката. „Без граници“ е обещание за нови измерения, в които възрастови, етнически и лингвистични разминавания губят своята стойност. „Без граници“ е възможност за обмен на културни и духовни случвания, които превръщат ежедневието в празник.
С LOZENETS JAZZ TIME с. Лозенец даде своята поредна заявка за модерен курорт, незасегнат от гибелни влияния. За гостоприемно място, готово да подслони български и световни знаменитости и посланици на джаз-културата. И понеже всеки заслужава курорта си, каним онези, които имат сетива за красивото и са отворени за морски приключения да преживеят с нас отморяващата стихия на LOZENETS JAZZ TIME, 2012 г.


Площада на Лозенец