Културен Афиш


Арт фестивал Огън и Море

Изложби, музика и уникален нестинарски празник...  | галерия

     На 31 май Община Царево посрещна гостите за второто издание на фестивала “Огън и море”. Вдъхновители и инициатори на събитието са кметът на Царево Георги Лапчев и едни от най-добрите приятели на Южното Черноморие – артистичното семейство на скулптора Евгени Йонов и Белослава.

 Тази година “Огън и море” подари на жителите на Община Царево скулптурна композиция, дело на Павел Койчев. В първия ден от програмата на фестивала, 1 юни, в музея в Царево бе открита и уникална изложба с най-голямата колекция от пафти и накити в България, която ще гостува на града цяло лято.

 Празникът на 1 юни се състоя със специалното участие на всички деца от района, които  се включиха в конкурса за детска рисунка, организиран от “Огън и море”. Победителите ще бъдат избрани от жури, съставено от художниците-гости на фестивала. Вечерта на първи юни на площада в гр. Царево бе наистина специална с  концерта с артистите на Монте Мюзик – Михаела Филева, Били Хлапето, Майкъл Флеминг-Lexus и VenZy.  Изцяло в духа на фестивала, първият ден от него  завърши с огнено шоу.

Сред гостите на фестивала са скулпторът Павел Койчев, художниците Божидар Йонов, Иван Мудов и Ясен Згуровски, музикантите Любо Киров и Живко Петров, създателят на проекта Like.Bulgaria - Николай Тонков-Бен и много други приятели на морето и огъня.

На 2 юни гостите рисуваха и имаха възможността да подарят своите творби на музея в гр. Царево, където от миналото първо издание са изложени картините на Белослава и Орлин Павлов.

/видео от миналогодишният фестивал"Огън и Море"/

Финалната вечер на събитието бе посветена на големия нестинарски празник в с. Българи, по време на който Ути Бъчваров също ще твори, но в областта на изкуството, което владее до съвършенство – кулинарията. Неговите вкусни произведения ще могат да бъдат опитани от всички присъстващи.

По този начин фестивалът “Огън и море”  даде един цветен, музикален, вкусен и различен старт на новия сезон за Южното ни Черноморие, което чрез събития като това се превръща в своебразен център на изкуството и предпочитано място за срещи на артисти и общественици.
http://www.tzarevoart.com/