Репортажи & Art


Морската Есен и Лозенец...

Блаженство и романтика
карта  | галерия

Ранната есен е момента, в който сякаш природата заема освободеното пространство на горещата лятна ваканция. Гласът на морето, стъпки по пясъка, светлината на залеза, дрезгавия грохот на рибарските лодки, обезлюдените кръчми..., това са основните щрихи в най-романтичния портрет на Лозенец. Този през есента. (фотогалерия)

Изживейте една незабравима ваканция в Лозенец, където уединението с природата ще поглези сетивата ви, ще ви зареди с енергия и ще ви направи щастливи. Тук в Лозенец живота не спира с края на лятото. До късна есен гостоприемните хотели и квартири ще ви осигурят тишина, спокойствие и уют за вашата почивка. Романтични ресторантчета ще ви посрещнат с внимание и свежи продукти.

ХОТЕЛИ ОТВОРЕНИ ДО 30.Септември или целогодишно
Хотелски комплекс "Бора" (целогодишно) Хотел Сънрайз
Венти Клуб Хотел Лагуна
Хотел Св.Георги Хотел Астарта

КВАРТИРИ И АПАРТАМЕНТИ ОТВОРЕНИ ДО 30.Септември или целогодишно
"Славяни"(целогодишно) Къща за гости "Габи"
"Петрана Желева" Къща за гости "Сън Хаус"

РЕСТОРАНТИ ОТВОРЕНИ ДО 30.Септември или целогодишно
Бистро Сезони (целогодишно)
Бухлевата воденица  

Есента в Лозенец е сезона на гроздето, доматите, райските ябилки, нар, смокини, киви ( да КИВИ!). Изобилието им е навсякъде по дворове и градини, попитайте и се насладете.

Есента в Лозенец осъмва и заспива със звука на рибарските лодки. Истинско удоволствие, неповторимо олицетворение на един занаят, култура, поминак - Риболова. Това е основна част от самоличността на Лозенец през годините. Паламуд, лефер, сафрид, зарган, чернокоп, барбун са основните видове риба, които се срещат през есента до бреговете на Лозенец. Изживейте мига, станете екипаж, дружелюбните лозенски рибари ви очакват.

Рибари на които можете да се обадите за излизане в морето: 
0887 270 132 Вълчо
0888 947 081 Георги

 

 

Велопреходи от ЛозенецВело-походи, преходи в Странджа, каяк, са някои от възможните занимания през този период.