Разходки


Велоцентър “Surf & Bike”

Разходка или спорт с велосипед
карта  | галерия

С велосипед по едни от най-забележителните маршрути на южното черноморие.
Освен чудесни плажове Лозенец предлага възможност за разходка или спорт с велосипед. В Surf & Bike в Shopping center Lozenetz може да наемете велосипед за няколко часа или ден и да поемете по някой от крайморските, крайречни или планински маршрути.
На няколко минути с велосипед са популярните плажове Оазис, Арапя, Мечата дупка, Корал, къмпинг Юг.
Само на час е Беглик Таш или още познат като Българският Стоунхендж, който се намира в буферната зона на резерват Ропотамо.   Резерватът съчетава лимана на река Ропотамо, Аркутино - блато-лагуна и плаж и най-малкият черноморски остров - Змийският.
На 2 км от морския бряг и Лозенец е село Велика. В местността се намират два язовира и река, които са подходящи за риболов и разхлада.
Друго известно село в полите на Странджа е с. Българи, което е запазило корените на нестинарските игри върху огън в чест на Св. Св. Константин и Елена. Там се намира и едноимения храм. На близо е и най-стария български резерват Силкосия, където може да видите дървета на повече от 200 години.
През прохладните и гъсти гори на Странджа за не повече от час се стига до село Фазаново. От там се простира великолепна гледка към морето, а в пивницата на площада всеки може да утоли жаждата си. 
Най-ентусиазираните могат да поемат на пътешествие още по на юг към Варвара, Ахтопол, устията на реките Велека и Бутимята и защитената местност Силистар, част от природен парк Странджа. Уникалната лагуна на Силистар, както и богатата флора и фауна ще направят пътешествието на велосипед вълнуващо и незабравимо.
Тези, както и други интересни маршрути в околността се предлагат във вело център Surf & Bike в Shopping center Lozenetz.

Условия за наем на велосипед

 


Ул.Георги Кондолов, Shopping Center Lozenets, 8277 Лозенец